Столтенберг: в разі кібератаки на будь-якого члена НАТО, може бути застосована стаття 5

Столтенберг: в разі кібератаки на будь-якого члена НАТО, може бути застосована стаття 5

Укрінформ
Північноатлантичний альянс перебуває в стадії розширення своєї діяльності у сфері безпеки також на кіберпростір, який останнім часом став не менш небезпечним явищем для самої Організації та її окремих членів.

Про це заявив у четвер, виступаючи в Вашингтоні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми перебуваємо в процесі, що визначає кіберпростір в якості військової сфери діяльності. Ми маємо повітряну, морську й сухопутну сфери, а тепер у нас також буде кіберпростір як військова сфера діяльності", - повідомив Столтенберг.

Керівник Північноатлантичного альянсу вкотре підкреслив, що в разі кібератаки на будь-якого члена НАТО, може бути застосована стаття 5, яка передбачає, що напад на одного члена Альянсу вважається нападом на всіх. "Це означає, що ми розглядаємо кібератаки, як серйозні, або потенційно серйозні, так само як і напади з застосуванням зброї", - наголосив генсек Альянсу.

Нагадаємо, у березні Столтенберг заявив, що НАТО відбиває близько півтисячи кібератак щомісяця. За його словами, минулого року кількість кібернападів зросла на 60% порівняно з попереднім періодом. Він зазначив, що за більшістю цих дій стоять уряди іноземних держав, зокрема, й Росія. У цьому зв'язку генсек Альянсу назвав кібернапади одним із сучасних викликів для НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-