Канадська провінція скасувала дрес-код з високими підборами

Канадська провінція скасувала дрес-код з високими підборами

Укрінформ
Уряд Британської Колумбії (Канада) скасував жорсткі вимоги дрес-коду для службовців, згідно з якими жінки були зобов'язані носити взуття на високих підборах.

Про це повідомляє BBC.

Уряд цієї канадської проіинции, зокрема, заявив, що зазначені вимоги мають дискримінаційний характер, а також можуть становити загрозу для здоров'я та безпеки.

Влада переконана, що жінки на високих підборах наражаються на ризик отримати травму: послизнутися, впасти, а також пошкодити ноги і спину.

Взуття має бути таким так, щоб люди могли працювати безпечно, йдеться в постанові.

Вимога носити високі підбори - на Каннському кінофестивалі чи на робочому місці - останнім часом стала предметом запеклих суперечок, наголошується в повідомленні. Скажімо, наприкінці січня два комітети британського парламенту склали доповідь "Високі підбори і робочий дрес-код", де пропонувалося ухвалити закон, що забороняє роботодавцям вимагати від жінок дотримання дискримінаційного дрес-коду.

У доповіді, зокрема, був згаданий випадок, коли жінку відправили з роботи додому через те, що вона з'явилася в офісі у взутті на пласкій підошві, а не на високих підборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-