США пояснили Євросоюзу причини ракетного удару в Сирії

США пояснили Євросоюзу причини ракетного удару в Сирії

Укрінформ
Сполучені Штати поінформували ЄС про причини ракетного удару в Сирії.

Про це заявили у п’ятницю у Єврокомісії у зв’язку із завданим напередодні Штатами ракетним ударом по аеродрому у Сирії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"США повідомили ЄС, що ці удари були обмеженими та спрямованими на запобігання подальших звірств із застосуванням хімічної зброї. Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер однозначно засудив застосування хімічної зброї. На продовження використання такої зброї повинна бути надана відповідь. Він розуміє зусилля, спрямовані на запобігання цих атак", - заявили у Єврокомісії.

В ЄС наголосили, що є чітка відмінність між атаками на військові об’єкти та застосуванням хімічної зброї проти цивільного населення.

Юнкер зазначив, що зусилля із припинення насильства та продовження роботи для утвердження миру в Сирії повинні бути подвоєні.

Як повідомляв Укрінформ, бойові кораблі ВМС США завдали удару кількома десятками ракет "Томагавк" по аеродрому сирійських військ, з якого, за даними розвідки, злітали бойові літаки сил Асада для бомбардування хімічною зброю мирного населення в провінції Ідліб.

 Фото: www.navy.mil

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-