Телеканалу

Телеканалу "РТР Планета" у Литві знову загрожують санкції

Укрінформ
Трохи більше місяця тому перестали діяти обмеження на показ російського каналу "РТР Планета", проте Комісія Литовського радіо і телебачення (КЛРТ) знову отримала скаргу у зв'язку з можливими порушеннями в телепередачі цього каналу.

Про це повідомляє Delfi.

"Отримана скарга, ми написали відповідь, що можливо є порушення", - сказав голова Комісії Литовського радіо і телебачення (КЛРТ) Едмундас Вайтекунас. 

За даними КЛРТ, у скарзі просять оцінити "ток-шоу "Поєдинок" з Володимиром Соловйовим", в якому депутат Російської думи Володимир Жириновський спростовує право колишніх радянських республік на самостійність і незалежність і обіцяє силою відновити колишні кордони СРСР. 

У листопаді 2016 року телеканал "РТР Планета" було покарано за розпалювання розбрату і підбурювання до війни - показ передач цього каналу було заборонено на три місяці. Термін санкцій закінчився 21 лютого. У листопаді також порушення були зафіксовані в "Поєдинку", того разу також у передачі брав участь Жириновський. 

"РТР Планета" оскаржила рішення в Єврокомісії, проте ЄК оголосила, що рішення КЛРТ не суперечить законам Європи, оскільки деяким країнам, включаючи країни Балтії, погрожували окупацією і війною. МЗС Росії тоді назвав санкції "цензурою інформаційного простору". 

Цього тижня КЛРТ вирішуватиме, які санкції застосовувати відносно ТВЦ через показану в січні передачу "У центрі подій з Ганною Прохоровою", в якій поширювалася дезинформація і наклеп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-