Ядерні сили США і НАТО мають вирішальне значення у стримуванні РФ - генерал

Ядерні сили США і НАТО мають вирішальне значення у стримуванні РФ - генерал

Укрінформ
Одним із найбільш важливих аспектів для стримування російської військової агресії в Європі є міцний ядерний потенціал Сполучених Штатів і Північноатлантичного альянсу.

Про це йшлося в заяві у вівторок під час слухань в американському Конгресі командувача Європейського командування США генерала Куртіса Скапарротті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ядерні сили НАТО і США продовжують бути життєво важливим компонентом нашого стримування. Наші зусилля з модернізації мають вирішальне значення, ми повинні зберегти боєготовний, надійний і убезпечений ядерний потенціал", - заявив американський генерал.

У цьому зв'язку він підкреслив, на сході Європи Росія перетворилася з партнера на противника. Сусідні з РФ країни, особливо Україна і Грузія, "перебувають під тиском згубного впливу Москви та військової агресії". Крім того, на крайній півночі Росія намагається посилити свій військовий потенціал та позиціонує себе з позиції стратегічної переваги в Арктиці.

Все це потребує відповідного реагування з боку США і НАТО. Командувач EUCOM наголосив, що Сполучені Штати повинні й надалі "підтримувати солідарність серед країн-членів НАТО" на тлі агресивних дій Росії у Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-