Гонконг обрав нового лідера

Гонконг обрав нового лідера

Укрінформ
У Гонконгу обрали нового главу адміністрації, нею стала підтримувана Пекіном 59-річна Кері Лам.

Про це повідомляє Reuters.

"Підтримувана Пекіном державна чиновниця Керрі Лам була обрана в якості чергового лідера Гонконгу в неділю", - йдеться в повідомленні.

Лам отримала 777 голосів членів колегії виборників, необхідних для перемоги. Її найближчий суперник, колишній міністр фінансів Гонконгу Джон Цанг набрав 365 голосів.

Новий лідер Гонконгу пообіцяла виконати свою передвиборчу програму, зокрема, це стосується  введення "дворівневого" податку на прибуток, зниження податків для стимулювання наукових досліджень і розробок, боротьби з високою вартістю житла за рахунок збільшення пропозиції земельних ділянок та збільшення видатків на освіту.

Раніше Пекін пропонував загальні вибори лідера Гонконгу, в яких брало участь троє кандидатів, кожен з яких повинен був отримати підтримку не менше половини виборців. В результаті опозиція не підтримала таку ініціативу, назвавши її "фальшивою демократією", а також організувавши акцію протесту, що отримала назву "революції парасольок". Вона тривала 79 днів і врешті була розігнана поліцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-