Канадські літаки візьмуть участь в операції НАТО із стримування Росії

Канадські літаки візьмуть участь в операції НАТО із стримування Росії

Укрінформ
Шість літаків McDonnell Douglas CF-18 Hornet, які перебувають на озброєнні ВПС Канади незабаром почнуть патрулювати небо над Ісландією та Румунією.

Про це із посиланням на джерела у Міноборони Канади пише CBC News.

«Починаючи із кінця травня, канадські літаки протягом кількох тижнів здійснюватимуть неозброєне авіапатрулювання із бази в Ісландії. А у вересні Канада розпочне поліцейську авіамісію у Румунії», - йдеться у матеріалі.

Офіційно Оттава не розкриває деталей цих операцій, однак СВС дізналося, що мова йде про шість літаків McDonnell Douglas CF-18 Hornet, які перебувають на озброєнні ВПС Канади, та близько 160 осіб особового складу.

За словами речниці стратегічного об’єднаного штабу Канади Патрісії Брунеле, обидві місії мають на меті «проведення періодичного спостереження та повітряних поліцейських операцій у зоні відповідальності НАТО, а також участь в спільних навчаннях із іншими державами».

Видання нагадує, що уряд Канади іще під час Варшавського саміту взяв зобов'язання долучитися до повітряних операцій НАТО, що здійснюються у рамках ширших дій Альянсу зі стримування Росії в Східній Європі. Однак до цього часу Оттава не розкривала своїх планів щодо цього.

Фото: Perry Aston/U.S. Air Force

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-