Канада припинила участь у авіаударах по ІДІЛ

Канада припинила участь у авіаударах по ІДІЛ

Укрінформ
Військово-повітряні сили Канади остаточно припинили завдавати авіаційні удари по позиціях терористів ІДІЛ у Сирії та Іраку.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у міністерстві оборони Канади.

«Згідно із вказівкою уряду Канади, канадські Збройні Сили припинили авіабомбардування в рамках операції IMPACT», - заявили у міністерстві оборони.

У відомстві наголосили, що таким чином Канада змінює свій внесок до міжнародної коаліції по боротьбі із ІДІЛ.

«Змінений підхід до операції IMPACT передбачає продовження проведення повітряної дозаправки та авіаційної розвідки і спостереження на підтримку дій коаліції. Він також посилює наші зусилля із тренування сил безпеки Іраку і підтримки наших регіональних та коаліційних партнерів у боротьбі із ІДІЛ», - наголосили у оборонному відомстві.

У міноборони додали, що шість канадський літаків CF-18 Hornets, їх обслуговуючий персонал та пілоти поступово покинуть регіон впродовж найближчих тижнів.

Нагадаємо: припинення участі у бомбардуваннях ІДІЛ було однією із передвиборних обіцянок чинного прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. Два тижні тому він оголосив, що канадські бойові літаки будуть виведені із Іраку до 22 лютого, але пообіцяв утричі збільшити кількість військових інструкторів, які навчатимуть місцеві сили та виділити на гуманітарну та іншу допомогу регіону до 1,6 млрд дол. протягом трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-