Болгарія відкликає посла в Туреччині: для консультацій

Болгарія відкликає посла в Туреччині: для консультацій

Укрінформ
Міністерство іноземних справ Болгарії відкликало свого посла в Туреччині для подальших консультацій.

Про це повідомляє Novinite з посиланням на сайт МЗС Болгарії.

"Посол в Туреччині, Надія Нейнські, була викликана до Софії для проведення консультацій", - йдеться в повідомленні.

У відомстві не уточнюють які саме питання будуть обговорюватися або коли дипломат повернеться в Анкару.

Як повідомляється, останнім часом спостерігається напруженість у відносинах між двома країнами після того, як міністр праці і соціального захисту населення Туреччини Мехмет Мюеззіноглу заявив у Стамбулі про те, що болгарські емігранти повинні голосувати за партію «Дост» (яка є протурецькою) на майбутніх дострокових парламентських виборах у Болгарії 26 березня. МЗС Болгарії викликало посла Туреччини Сулейман Гьокче для бесіди з цього приводу.

Раніше влада Нідерландів скасувала візит міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу і міністра у справах сім'ї і соціальної політики Туреччини Фатми Бетуль Сайан Каї в Роттердам для участі в зустрічі з турецькою громадою цієї країни. Турецький міністр у справах сім'ї і соціальної політики у супроводі співробітників поліції була відправлена з Нідерландів до Німеччини.

Чавушоглу заявляв, що хоче відвідати Роттердам на підтримку референдуму про надання широких повноважень Президентові Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану. Проте Нідерланди відкликали дозвіл на приземлення літака Чавушоглу в Роттердамі.

МЗС Туреччини вже зажадав, щоб посол Нідерландів у Анкарі, який перебуває нині у відпустці за межами Туреччини, деякий час не повертався до виконання своїх обов'язків. Крім того, Туреччина пригрозила Нідерландам "жорсткими заходами", поки офіційний Амстердам не вибачиться перед Стамбулом за дипломатичний скандал.

У свою чергу прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що уряд не планує вибачатися перед Туреччиною за ситуацію, що склалася, з візитами міністрів у Роттердам.

Пізніше віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмуш повідомив, що країна призупиняє дипломатичні відносини з Нідерландами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-