У Москві затримали журналіста

У Москві затримали журналіста "Новой газеты"

Укрінформ
Московські поліцейські затримали позаштатного кореспондента "Новой газеты" Худоберди Нурматова, який публікувався під псевдонімом Алі Феруз.

Про це повідомила "Медіазоні" прес-секретар газети Надія Прусенкова.

За її словами, Нурматов наразі знаходиться в ВВС по Прєсненському району Москви, з ним "працюють співробітники ФСБ". До нього їдуть адвокати "Новой газеты".

Прусенкова відзначила, що у Нурматова складна ситуація з документами: він звертався із запитом про отримання статусу біженця з Узбекистану, суд йому відмовив, але потім рішення суду було скасовано. Нурматов навчався в Росії, потім юність провів в Узбекистані, де активно займався громадською діяльністю. Пізніше йому довелося поїхати з країни через проблеми з владою.

"Тут він втратив усі документи, і ми останній рік займалися тим, що намагалися відновити його документи. У нього зараз на руках є скасування рішення про відмову в наданні статусу біженця", - сказала Прусенкова. Вона відзначила, що Нурматов співпрацює з виданням приблизно рік.

Головний редактор "Новой газеты" Дмитро Муратов наголосив, що МВС раніше перевіряло біографію співробітника "Новой" і не знайшло нічого кримінального. Проте, як заявили в газеті, ним зацікавилося ФСБ. "На даний момент ми залучили адвокатів, щоб завадити його екстрадиції в Узбекистан і добитися того, щоб він залишився в нашій країні", - розповів ЗМІ Муратов.

Алі Феруз працює в "Новой газете" більше року. Останній матеріал за його підписом вийшов 3 березня. У ньому розповідалося про протестну акцію будівельників метро.

Фото: Новая газета

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-