Чавушоглу звинувачує європейські партії у расизмі

Чавушоглу звинувачує європейські партії у расизмі

Укрінформ
Туреччина надзвичайно стурбована тим становищем, в якому опинилася Європа.

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, інформує агентство Anadolu.

"Я відвідував Європу минулого року, але чому вони скасували мій візит саме в 2017 році? Європа повертається в часи до початку Другої світової війни", - наголосив міністр.

За його словами, дуже прикро те, що останні п'ять-сім років основні партії європейських країн "починають дотримуватися расистських поглядів".

"Деякі європейські політики, які під час телефонних переговорів зі мною говорили, що їм соромно за дії Нідерландів, згодом надавали підтримку цій країні. А знаєте, чому? Це все страх! Ми, звичайно, в курсі того, що вони заздрять Туреччині і бояться її. З іншого боку, вони вважають, що необхідно об'єднатися і не допустити розколу ЄС. Я можу сказати їм лише одне: страх вас не врятує!" - сказав Чавушоглу.

Раніше влада Нідерландів запобігла візиту міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу і міністра у справах сім'ї і соціальної політики Туреччини Фатми Бетуль Сайан Кайі в Роттердам для участі в зустрічі з турецькою громадою цієї країни. Турецький міністр у справах сім'ї і соціальної політики у супроводі співробітників поліції була відправлена з Нідерландів до Німеччини.

Раніше Чавушоглу заявляв, що хоче відвідати Роттердам на підтримку референдуму про надання широких повноважень Президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану. Проте Нідерланди відкликали дозвіл на приземлення літака Чавушоглу в Роттердамі.

МЗС Туреччини вже висунуло вимогу, щоб посол Нідерландів в Анкарі, який знаходиться нині у відпустці за межами Туреччини, якийсь час не повертався до виконання своїх обов'язків. Крім того, Туреччина пригрозила Нідерландам "жорсткими заходами", доки офіційний Амстердам не вибачиться перед Стамбулом за дипломатичний скандал.

У свою чергу прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що уряд не планує вибачатися перед Туреччиною через ситуацію, що склалася з візитами міністрів у Роттердам.

Пізніше віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмуш повідомив, що Туреччина призупиняє дипломатичні відносини з Нідерландами на тлі тривалої дипломатичної кризи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-