Вибори у Болгарії: 78% кандидатів у минулому були агентами держбезпеки

Вибори у Болгарії: 78% кандидатів у минулому були агентами держбезпеки

Укрінформ
Із загальної кількості кандидатів у депутати Народного зібрання Болгарії (більш як чотири тисячі осіб) близько 78% були співробітниками або агентами держбезпеки і військової розвідки часів правління комуністів.

Такі дані оприлюднила спеціальна комісія з перевірки досьє кандидатів у депутати парламенту, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«До теперішнього часу вдалося перевірити 4060 досьє кандидатів у депутати Народного зібрання. Найбільше колишніх співробітників держбезпеки і військової розвідки Болгарії фігурують за списками Болгарської соціалістичної партії (16 осіб), а на другому місці – Рух за права і свободи (9 осіб). По вісім колишніх агентів органів держбезпеки включені в списки «Об'єднаних патріотів» і Руху за радикальні зміни «Болгарська весна», - наголошується в звіті комісії.

Крім цього, по п'ять колишніх співробітників і агентів зареєстровані кандидатами у депутати за списками партії ГЄРБ (Громадяни за європейський розвиток Болгарії) і Руху «Демократи за відповідальність, свободу і толерантність» (ДВСТ).

Після оприлюднення даних комісії з перевірки досьє ряд політичних партій закликали своїх кандидатів добровільно відмовитися від подальшої боротьби за депутатські місця в Народних зборах.

Позачергові парламентські вибори пройдуть в Болгарії 26 березня. За даними соціологічних опитувань, лідерами парламентської гонки є партія ГЄРБ і Болгарська соціалістична партія: за представників цих двох політичних сил готові віддати свої голоси майже 30% виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-