Уряд Сирії закликав ООН змусити Туреччину вивести війська

Уряд Сирії закликав ООН змусити Туреччину вивести війська

Укрінформ
Сирійський уряд закликав Організацію Об'єднаних Націй змусити Туреччину вивести війська, що "вторглися" на сирійську територію.

Про це повідомляє SANA.

«Сирійський уряд зажадав від генсека ООН, Ради Безпеки і міжнародного співтовариства зобов'язати Туреччину вивести свої війська, припинити напади і підтримувати безпеку і стабільність в регіоні і в усьому світі», - йдеться в повідомленні.

Сирійське міністерство закордонних справ та еміграції направило в п'ятницю два листи Генеральному секретареві ООН і президенту Ради Безпеки з приводу тривалих нападів турецьких сил на суверенітет сирійських територій. 

У листах уряд країни також підкреслив, що 9 березня турецькі війська відкрили артилерійські вогні і обстріляли ракетами місця, пов'язані з Сирійською арабською армією та допоміжними силами неподалік від міста Манби в сільській місцевості Алеппо. Цей артилерійський обстріл, націлений на пункти прикордонної служби, забрав життя багатьох людей, а також залишив безліч поранених.

Як відомо, у серпні минулого року Туреччина почала на півночі Сирії масштабну антитерористичну операцію під назвою «Щит Євфрату».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-