Американці хочуть відставки генпрокурора через його брехню про росіян

Американці хочуть відставки генпрокурора через його брехню про росіян

Опитування
Укрінформ
Понад половина американців вважають, що генпрокурор США Джефф Сешнс повинен піти з посади через те, що збрехав у Сенаті про начебто відсутність контактів з російськими представниками під час передвиборчої кампанії Дональда Трампа.

Про це пише у середу центральне американське видання The Hill

"П'ятдесят один відсоток респондентів під час опитування, проведеного Quinnipiac University та опублікованого в середу, вважають, що Сешнс має піти у відставку, в той час як 42 відсотки вважають, що він повинен залишатися", - йдеться в публікації.

Соціологи також виявили, що більше половини (52%) опитаних вважають, що Джефф Сешнс збрехав під присягою під час слухань у Сенаті, коли не сказав про розмову з послом Росії Сергієм Кисляком. Менша частина, 40% розцінюють його свідчення як "неясні". 

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня призначений президентом Трампом генеральний прокурор США Джефф Сешнс опинився під серйозним тиском після того, як The Washington Post оприлюднила підтвердження двох його зустрічей під час президентської кампанії з послом Росії в Вашингтоні. Раніше, під час слухань у Сенаті щодо призначення його на посаду генпрокурора Сешнс заявив, що не мав жодних контактів з росіянами в цей період. Через кілька днів Сешнс обмежився заявою про самоусунення від розслідувань, пов'язаних з втручанням РФ у внутрішні справи Сполучених Штатів.

Фото: Photo: Alex Brandon/AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-