Генпрокурор США - під серйозним тиском Конгресу через контакти з послом Росії

Генпрокурор США - під серйозним тиском Конгресу через контакти з послом Росії

Укрінформ
Топ-демократи в Конгресі закликали генпрокурора США Джеффа Сешнса подати в відставку, а республіканці - самоусунутися від "російського" розслідування після появи інформації в ЗМІ щодо приховування ним від Сенату контактів з послом Росії у США Сергієм Кисляком.

Про це повідомляє в четвер центральний американський телеканал CNN.

"Викриття спонукало ключових демократів, в тому числі лідера сенатської меншості Чака Шумера і лідера меншості в Палаті представників Ненсі Пелосі, закликати Сешнса до відставки", - зазначається в повідомленні.

Заяви стали лунати після того, як напередодні The Washington Post оприлюднила підтвердження двох зустрічей Сешнса під час президентської кампанії з послом Росії в Вашингтоні.

В цьому немає нічого протизаконного, втім Сешнс під час слухань у Сенаті щодо його призначення генпрокурором заявив, що не мав жодних контактів з росіянами.

"Минулого вечора, коли я прочитав викриття, та його рішення ввести в оману Конгрес щодо цих контактів, я відчув жахливе відчуття всередині себе. Інформація, викрита минулої ночі, ясно засвідчує, без тіні сумніву, що генеральний прокурор Сешнс не може вести це розслідування (щодо зв'язків оточення Трампа з росіянами – ред.)", - заявив з цього приводу сенатор-демократ Шумер.

Тим часом, кілька республіканців закликали Сешнса дати чіткі відповіді на звинувачення. Зокрема, голова Комітету з нагляду Палати представників конгресмен Джейсон Чаффетц заявив в інтерв'ю CNN, що Сешнс має "прояснити свої свідчення на слуханнях". Конгресмен-республіканець Деррелл Ісса наголосив, що Америці потрібно "ясне уявлення про те, що насправді зробили росіяни, щоб усі американці могли мати віру у свої інституції".

Сенатор-республіканець Роб Портман назвав Сешнса своїм другом, однак висловив переконання, що для генпрокурора і для країни було би кращим, щоб той самоусунув себе від розслідування щодо дій Росії.

Лідер республіканської більшості Палати представників конгресмен Кевін Маккарті в інтерв'ю MSNBC також наголосив, що Сешнс має заявити про самовідвід від розслідування "задля довіри американського народу".

Сам же генпрокурор рішуче відхилив усі звинувачення, наголосивши, що ніколи не обговорював питання, пов'язані з президентською кампанією з будь-ким із Росії. "Я ніколи не зустрічався з будь-якими російськими офіційними особами для обговорення питань кампанії", - наголосив він у своїй заяві в ніч на четвер, назвавши всі закиди "брехнею".

Водночас, у четвер, на запитання журналістів щодо можливого самовідводу в розслідуванні російських зв'язків, Сешнс допустив, що зробить такий крок "як тільки це буде доречним".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-