Генпрокурор США дасть письмові пояснення про свої контакти з Росією

Генпрокурор США дасть письмові пояснення про свої контакти з Росією

Укрінформ
Генеральний прокурор США Джефф Сешнс надасть письмове пояснення про свої контакти з послом Росії під час президентської кампанії минулого року.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Планується, що 6 березня Сешнс представить свої пояснення Сенату, а також відповість на запитання представників Демократичної партії, які хочуть дізнатися, чому міністр не згадував про дві свої зустрічі з російським послом Сергієм Кисляком під час слухань щодо затвердження своєї кандидатури на нинішню посаду”, - йдеться у повідомленні.

Джефф Сешнс, колишній сенатор штату Алабама, заявив 2 березня, що він зустрівся із Сергієм Кисляком за два місяці до виборів у Сенаті, а також на заході з іншими послами під час національного з’їзду Республіканської партії, однак що саме обговорювалось, Сешнс не повідомив.

Він погодився письмово відповісти на запитання щодо цього, коли 9 конгресменів-демократів звернулися до Сенату із закликом відкликати Сешнса з посади, хоча рішення про відкликання не було ухвалено.

Представники демократів, однак, заявили у зверненні до голови юридичного комітету Сенату 3 березня, що письмових пояснень, з огляду на серйозність ситуації, недостатньо.

У січні спецслужби США оприлюднили звіт про те, що, за їхніми оцінками, президент Росії Володимир Путін наказав здійснити "кампанію впливу" з метою підірвати довіру до виборчої системи США і дискредитувати суперницю Дональда Трампа Гілларі Клінтон. Нині, за повідомленнями преси, Федеральне бюро розслідувань США розслідує контакти і ділові зв’язки низки тодішніх і нинішніх помічників Трампа з російськими посадовцями.

Президент США Дональд Трамп та представники Кремля називають скандали навколо контактів представників теперішньої американської влади "полюванням на відьом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-