Посол Чалий про розмову з Сешнсом: ми говорили про Крим

Посол Чалий про розмову з Сешнсом: ми говорили про Крим

Укрінформ
Посол України в США Валерій Чалий підтвердив, що мав особисту розмову з сенатором Джеффом Сешнсом щодо ситуації в Криму незадовго перед тим, як той зустрівся з послом Росії Сергієм Кисляком.

Про це український дипломат розповів у п'ятницю в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я можу підтвердити, що така зустріч у Конгресі (з сенатором Сешнсом – ред.) була. Ми провели навіть удвічі більше часу, ніж передбачалось", - зауважив Чалий.

За його словами, головною темою розмови було кримське питання. "В основному, я брифінгував (коротко розповідав – ред.) і намагався донести нашу позицію по Криму, причому не тільки говорив про це, але і надавав документальні матеріали про спробу анексії Криму, окупацію і ще більше про історію, чому Крим не був подарунком (керівництва СРСР – ред.), як багато хто говорить, а відповідальністю України, а також про нинішню ситуацію, яким чином Крим зараз потерпає від такої спроби анексії, окупації Росії", - розповів український посол.

Крім того, зазначив він, обговорювалися й інші теми, в тому числі продовження підтримки України, за яку продовжують виступати обидві палати американського Конгресу.

"У принципі, розмова йшла про конкретні питання, якими переймаються сенатори", - констатував український посол, додавши, що подібні переговори ведуться на постійній основі з сенаторами й конгресменами.

Валерій Чалий при цьому запевнив, що питання України "дійсно залишається у фокусі уваги" не тільки Конгресу, а й нової адміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-