Генпрокурор США оголосив про самовідвід від розслідувань, пов'язаних з виборами Трампа

Генпрокурор США оголосив про самовідвід від розслідувань, пов'язаних з виборами Трампа

Укрінформ
Генеральний прокурор США Джефф Сешнс оголосив у четвер про самовідвід від будь-яких розслідувань, пов'язаних з виборчою кампанією Дональда Трампа, у тому числі потенційного впливу на неї з російської сторони.

Про це він заявив під час прес-конференції у Міністерстві юстиції, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я беру самовідвід у справах, що стосуються кампанії Дональда Трампа", - зазначив генеральний прокурор, уточнивши, що це стосується також питань у контексті кампанії, що можуть бути порушені в майбутньому.

Він зауважив, що прийняв це рішення після обговорень з високопоставленими співробітниками мін'юсту, які висловили йому "відверті й чесні поради", як належить вчинити у ситуації, що склалася.

"Мої співробітники рекомендували мені зробити самовідвід", - констатував Сешнс, пояснивши, що при цьому було врахована його причетність до президентської кампанії, під час якої він підтримував Трампа. "Вважаю, що ці рекомендації є правильним і справедливими", - зауважив генпрокурор.

Сешнс також висловив переконання, що його відповідь на слуханнях у Сенаті про контакти з представниками Росії була абсолютно відвертою та вірною.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні The Washington Post оприлюднила підтвердження двох зустрічей Джеффа Сешнса під час президентської кампанії Трампа з послом Росії в Вашингтоні. На слуханнях у Сенаті щодо призначення на посаду генпрокурора Сешнс заявив, що не мав жодних контактів з росіянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-