Китай закликав КНДР припинити пуски ракет

Китай закликав КНДР припинити пуски ракет

Укрінформ
Глава китайського МЗС Ван І закликав Північну Корею припинити пуски балістичних ракет і ядерні випробування, щоб "запобігти кризі, що насувається".

Про це повідомляє Російська служба ВВС

.Пекін вважає, що як крок у відповідь США і Південна Корея повинні припинити спільні військові навчання, які незмінно викликають роздратування КНДР.

У розмові із журналістами в кулуарах щорічної сесії Всекитайських зборів народних представників, парламенту країни - Ван І сказав, що ситуація на Корейському півострові неминуче закінчиться катастрофою, якщо одна зі сторін не піде на поступки.

"Це як потяги, що два мчаться назустріч один одному; ні одна сторона не хоче поступитися шляхом", - сказав глава МЗС Китаю.

"Чи готові сторони до лобового зіткнення?" - зазначив він.

На думку Ван І, першим кроком до врегулювання має стати припинення воєнних операцій з боку обох Корей.

У понеділок Північна Корея запустила чотири балістичні ракети, назвавши це репетицією удару по американських базах в Японії. Запуск викликав осуд міжнародного співтовариства, США і Японія закликала скликати Раду Безпеки ООН.

Три ракети впали в море в ексклюзивній економічній зоні Японії. Президент США Дональд Трамп заявив, що регіон вийшов на новий рівень загрози".

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-