Скасування євросанкцій залежить тільки від Москви - Шойбле

Скасування євросанкцій залежить тільки від Москви - Шойбле

Укрінформ
Рішення про скасування або послаблення санкцій, запроваджених проти РФ у відповідь на її дії щодо України, залежить виключно від Москви.  

Про це заявив міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле журналістам у Берліні у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ми вважаємо, що день, коли санкцій більше не буде, стане щасливим днем. Але рішення має бути прийняте в Росії. Причини санкцій лежать у Росії», - заявив Шойбле.

Він визнав, що Німеччина, та і Європа в цілому, вдалася до санкцій «не з легким серцем», але змушена була наважитися на цей крок, «оскільки, якщо озирнутися назад, не могла прийняти того, що хтось десь, особливо в Європі, в європейському сусідстві військовими засобами намагається порушити міжнародні правила і не дотримуватися міжнародних домовленостей».

У цьому контексті член німецького уряду пожартував, що «звичайно, Крим, можливо, просто окупували відпочиваючі, проте відпустка цих солдатів занадто затягнулася», і наголосив, що це «абсолютно неприйнятно».

Такими ж неприйнятними, за його словами, є і потоки фейкових новин, які «ллються» на глядачів російськомовних телеканалів у Німеччині. Шойбле назвав небезпечними такі інформаційні фальшивки, так само як і кадри російських телеканалів про військові маневри, що проводяться з ранку до ночі. Чиновник особливо обурений тим фактом, що такі повідомлення заважають нормальному мирному життю, інтеграції багатьох людей, які прибувають у Німеччину. Мільйони росіян, які виїхали з колишнього СРСР і зараз живуть у ФРН, стають, за його словами, об'єктами «постійних і до того ж абсолютно немислимих фальшивих новин» у рамках інформаційної пропагандистської війни, заявив глава Мінфіну Німеччини, наголосивши, що це неприйнятно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-