Польща виступає проти ідеї

Польща виступає проти ідеї "Європи різних швидкостей”

Укрінформ
"Європа різних швидкостей" є запереченням ідеї існування Євросоюзу, заявив маршалок Сенату Польщі Станіслав Карчевський, реагуючи на вчорашнє рішення лідерів найбільших країн ЄС - Німеччини, Франції, Італії та Іспанії, які підтримали ідею про можливість різних темпів інтеграції для різних країн Євросоюзу.

Про це інформує польське радіо Trojka.

"Наміром створення Євросоюзу було вирівнювання шансів і рівноцінний розвиток країн. Це (ідея розвитку "Європи різних швидкостей" - ред.) суперечить ідеї Євросоюзу, і це дуже погано", - заявив Карчевський.

Водночас віце-прем'єр-міністр, міністр розвитку Польщі Маріуш Моравецький в ефірі радіо Wnet заявив, що він не переймається цими заявами лідерів чотирьох найбільших країн ЄС. За його словами, гасла про дві і більше швидкості всередині ЄС виникають періодично, що вже неодноразово було в минулому. Однак, на його переконання, це вимагає серйозних інституційних змін, що не буде легко здійснити.

Напередодні у Версалі лідери чотирьох країн ЄС погодилися на реалізацію проекту "Європи різних швидкостей". Це має дозволити окремим країнам ЄС глибшу інтеграцію в окремих сферах.

Польща завжди виступала проти таких ідей, побоюючись опинитися на маргінесі політико-економічних процесів в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-