Жорсткий Brexit призведе до відтоку банків із Британії - проект доповіді

Жорсткий Brexit призведе до відтоку банків із Британії - проект доповіді

Укрінформ
У проекті доповіді про вплив Brexit на фінансову індустрію Великої Британії міститься прогноз щодо відтоку банків та співробітників, а також підриву економіки у ширших масштабах, якщо вони не матимуть доступу до ринків Євросоюзу.

Доповідь підготовлена юридичною фірмою Freshfields Bruckhaus Deringer для організації TheCityUK, яка лобіює інтереси фінансового сектору, і може бути опублікована пізніше цього місяця, коли Британія офіційно розпочне переговори про вихід із ЄС, інформує Reuters з посиланням на джерела, які ознайомлені з документом. 

"Навіть фірми, що надають фінансові послуги у Британії та напряму мало пов'язані з бізнесом з ЄС, зазнають збитків від такого "жорсткого" Brexit", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, зазначається, що жорсткий Brexit також ударить по юридичних та бухгалтерських послугах у Британії.

У разі здійснення найгіршого сценарію угоди, досягнутої з ЄС, банки, що базуються у Лондоні, без дочірніх компаній в ЄС будуть не в змозі забезпечити продажі та поширення на ринках акціонерного і боргового капіталу на континенті.

Крім цього, банки будуть не в змозі забезпечити інвестиційне консультування, управління портфелем і надання кредитів роздрібним клієнтам в ЄС.

Зокрема, у доповіді зазначається, що на ранньому етапі переговорів щодо Brexit обидві сторони мають погодитися, що Велика Британія отримає поетапний вихід з торгового блоку, з метою дати урядам і бізнесу більше часу для адаптації.

Водночас у доповіді попереджається, що за нинішнім графіком банки не матимуть достатньо часу, щоб підготуватися до Brexit та їх можливого відтоку.

Раніше повідомлялося, що у Великій Британії цього тижня з'явилися рекламні щити із закликом до громадськості не мовчати про жорстку політику уряду стосовно виходу країни зі складу Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-