Загиблий у Сирії російський солдат був одним із найманців Вагнера - ЗМІ

Загиблий у Сирії російський солдат був одним із найманців Вагнера - ЗМІ

Укрінформ
Російський військовослужбовець Іван Слишкін, про загибель якого в Сирії стало відомо в понеділок, служив в рядах незареєстрованої "Приватної військової компанії Вагнера", яка раніше засвітилася в агресії на Донбасі.

Про це повідомляє РБК з посиланням на колишнього товариша по службі Слишкіна.

Співрозмовник видання розповів, що Слишкін проходив підготовку на базі в Молькіно в Краснодарському краю, де тренується "Приватна військова компанія Вагнера". Дівчина загиблого військовослужбовця Крістіна Гайнутдінова також розповіла виданню, що 10 січня Слишкін вирушив до Краснодара. Вона підкреслила, що він підписав договір про нерозголошення і не говорив їй про "ПВК Вагнера". За її словами, під час відрядження Слишкіна до Сирії про службу вони не розмовляли, оскільки "усі його телефони прослуховувалися".

Раніше в понеділок повідомлялося, що 12 лютого 2017 року в Сирії Івана Слишкіна убив снайпер. Тіло загиблого "було доставлене в Озерск його друзями", а його похорони пройшли 2 березня. Офіційного підтвердження участі Слишкіна в російській військовій операції в Сирії немає.

За даними ЗМІ, "ПВК Вагнера" була створена в 2014 році. Її командиром вважається Дмитро Уткін, який отримав за свої нацистські погляди прізвисько Вагнер. Повідомлялося, що його бійці воювали на Донбасі, причому не лише проти української армії, але також і здійснювали зачистку особливо свавільних командирів бойовиків. Потім "ПВК Вагнера" вирушила до Сирії. 9 грудня Вагнер був присутній на прийомі у президента Росії Володимира Путіна в Кремлі.

Фото: http://mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-