У Китаї відкрилася сесія ВЗНП

У Китаї відкрилася сесія ВЗНП

Укрінформ
Китай очікує зростання ВВП в 2017 році на рівні 6,5 відсотків, при цьому інфляція становитиме 3 відсотки.

Прогноз міститься в плані соціально-економічного розвитку КНР на 2017 рік, повідомляє Сіньхуа.

"ВВП зросте приблизно на 6,5%, тим не менш, на практиці ми будемо прагнути до кращого показником", - йдеться в доповіді комітету з реформ та розвитку, оприлюдненій перед відкриттям щорічної сесії Всекитайських зборів народних представників.

Згідно з даними державного статистичного бюро КНР, темпи зростання ВВП Китаю в 2016 році сповільнилися до 6,7% проти 6,9% в 2015 році, що є найгіршим показником за останні 26 років, однак це збіглося з офіційними прогнозами влади, озвученими на початку 2016 року, зазначає BBC.

Інфляція, згідно з офіційним прогнозом, становитиме в 2017 році 3%, рівень зареєстрованого міського безробіття - 4,5%, а дефіцит державного бюджету КНР досягне 2,38 трлн юанів (близько 346 млрд доларів), або близько 3% ВВП.

Китай продовжить реформу, "спрямовану на визначення курсу національної валюти на ринковій основі, зберігаючи при цьому стабільне місце китайського юаня в міжнародній валютній системі", йдеться в доповіді, а також має намір створити більше 11 млн робочих місць, інвестувати 800 млрд юанів прокладання залізниць і 1,8 трлн юанів - будівництво автомагістралей і водних шляхів.

Держава підтримає вихід на китайський фондовий ринок підприємств з іноземним капіталом і випуск ними облігацій на території Китаю.

П'ята сесія Всекитайських зборів народних представників - вищого законодавчого органу КНР - відкрилася в неділю вранці в Пекіні. З'їзд, в якому беруть участь близько трьох тисяч депутатів китайського парламенту, триватиме до 15 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-