У Москві до координатора Gulagu.Net прийшли з обшуком

У Москві до координатора Gulagu.Net прийшли з обшуком

Укрінформ
До правозахисниці Олени Абдуллаєвої, координатора проекту Gulagu.Net і колишнього члена  Громадської спостережної комісії Москви, прийшли з обшуком.

Про це повідомив у Facebook засновник Gulagu.Net Володимир Осєчкін.

"Терміново! Важливо. 10 хвилин тому розпочався обшук у квартирі в Олени Абдуллаевої, екс-члена ОНК Москви і координатора Gulagu.net. Це вже другий  рахунком обшук за день, з ранку співробітники спецслужб обшукують квартиру ще однієї екс-члена ОНК Мск Зої Світлової. Всі годинники обшуку у Світлової Олена писала слова на її підтримку, кудись телефонувала, щось намагалася зробити щоб допомогти", - пише Осєчкін.

За його словами, оперативники з собою привезли "понятих", "наркоманів з відділу поліції, які підтвердять що потрібно". З чим пов'язані обшуки, Осєчкін не уточнив. За його словами, йому самому 28 лютого прийшла повістка з вимогою з'явитися у Слідчий комітет.

Як повідомлялося, 28 лютого оперативники прийшли з обшуком до правозахисниці й журналістки Зої Світлової, учасниці руху "Відкрита Росія" й колишнього членаі ОНК Москви. У СК заявили, що обшуки пов'язані не з її правозахисною діяльністю, а зі "справою ЮКОСа" - у Світлової нібито можуть бути документи "про обставини переведення в РФ і подальшому витрачанні грошових коштів, раніше викрадених М.Ходорковським і його співучасниками".

Соціальна мережа Gulagu.Net займається моніторингом порушення прав в'язнів і збору інформації про незаконні дії співробітників ФСИН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-