Берлін вітає звільнення російського опозиціонера Дадіна

Берлін вітає звільнення російського опозиціонера Дадіна

Укрінформ
У Берліні привітали звільнення російського опозиційного активіста Ільдара Дадіна і закликали владу РФ припинити наступ на свободу висловлювання думки. 

Реакцію влади висловлено у заяві уповноваженої з прав людини в уряді ФРН Бербель Кофлер, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Я з великим полегшенням отримала новини про те, що вирок відносно Ільдара Дадіна було скасовано. Сподіваюся, що це рішення стане також сигналом до припинення неспівмірних переслідувань російською владою тих, хто вільно висловлює думку", - сказала Кофлер. 

За її словами, зростаючу тенденцію до пригнічення незалежних голосів громадськості в Росії «необхідно терміново приборкати». Уповноважена закликала російську владу виконувати положення своєї ж Конституції і захистити прописане в ній право на мирні демонстрації, привести у відповідність з міжнародними стандартами закони про зібрання та висловлювання думки. 

Водночас, відзначила вона, необхідно провести всебічне і незалежне розслідування усіх повідомлень про погане поводження із затриманими та притягнути винних до відповідальності. До цього Росію зобов'язує її членство у Раді Європи, нагадала Кофлер.

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого президія Верховного суду РФ ухвалила звільнити засудженого на 2,5 року Дадіна і визнати за ним право на реабілітацію. У понеділок він вийшов на свободу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-