Через Brexit Британію залишили понад 12 тисяч мігрантів

Через Brexit Британію залишили понад 12 тисяч мігрантів

Укрінформ
Відразу після референдуму щодо Brexit чиста міграція до Великої Британії скоротилася на 49 тисяч осіб, що частково пов'язано із тим, що понад 12 тисяч поляків та інших жителів Східної Європи виїхали з країни.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на дані Управління національної статистики.

«Останні квартальні показники з міграції Управління національної статистики засвідчили, що імміграція у Британію знизилася на 23 тисячі - до 596 тисяч протягом 12 місяців у вересні минулого року, в той час як еміграція з країни зросла на 26 тисяч - до 323 тисяч осіб», - йдеться у повідомленні.

Зниження річної чистої міграції у Британії до рівня менше 300 тисяч є першим істотним падінням за чотири роки. Раніше прем’єр-міністр Тереза Мей заявила про свою мету отримати показник міграції нижче 100 тисяч, зазначає видання.

Повідомляється також, що у 2016 році більш як 40 тисячам громадян ЄС було відмовлено у схваленні документів на проживання у Великій Британії.

Крім цього, відзначається зростання кількості мігрантів з Румунії і Болгарії, однак це було частково компенсовано тим, що 12 тисяч поляків та інших жителів Східної Європи залишили країну протягом трьох місяців після голосування щодо Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-