Британський суд визнав законною перевірку доходів мігрантів

Британський суд визнав законною перевірку доходів мігрантів

Укрінформ
Верховний суд Британії визнав законним рішення уряду щодо введення перевірки мінімального рівня доходів британців, які хочуть привезти у Британію членів подружжя, котрі є громадянами країн з-поза меж Європейської економічної зони. 

Про це повідомляє агентсво Reuters.

"Той факт, що дане рішення спричиняє труднощі для багатьох у тому числі й тих, хто не винен у ситуації, у якій вони опинилися, не означає, що воно є несумісним з Конвенцією про права людини та незаконним", - йдеться у рішенні.

Водночас у рішенні суду зазначається, що нинішні правила не враховують адекватною мірою питання захисту прав дітей чи можливості врахування при оцінці альтернативних джерел доходів. Так, наприклад, не враховується дохід члена подружжя-громадянина країни, яка не входить до Європейської економічної зони.

Як повідомляється, правила були представлені нинішнім прем'єр-міністром Терезою Мей у 2012 році, коли вона обіймала посаду міністра внутрішніх справ країни. Згідно із ними, британці, які хочуть привезти в Британію чоловіка чи дружину-громадяна країн, котрі не входять до Європейської економічної зони, мають заробляти мінімум 18,600 фунтів стерлінгів на рік (близько 23 тис. дол.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-