Екстрадиція Фірташа: глава мін'юсту Австрії нагадав про

Екстрадиція Фірташа: глава мін'юсту Австрії нагадав про "іспанську справу"

Укрінформ
Питання про екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа залишається відкритим після вчорашнього рішення віденського суду.

Про це повідомляє телеканал orf.at.

«Адвокат заарештованого українського олігарха Дмитра Фірташа Дітер Бемердорф як і раніше, переконаний в його невинуватості. Міністр юстиції Вольфганг Брандштеттер залишає, однак, питання висилки є відкритим», - йдеться в повідомленні.

В даний час рішення не прийнято, заявив сам міністр. Ускладнює ситуацію накладка запиту про видачу США на виданий Іспанією європейський ордер на арешт. Тепер суддя має вирішити «іспанську справу». Після її закінчення і буде прийнято рішення, який із запитів залишити в силі. Поки говорити про це рано.

Як раніше повідомляв Укрінформ, для цього у австрійської влади є 60 днів.

Між тим, адвокати Фірташа, для яких рішення Земельного суду Відня, і тим більше арешт, стали «несподіванкою», вже заявили про намір оскаржити рішення щодо екстрадиції їхнього клієнта в австрійських судах та Європейському суді з прав людини. Всі звинувачення з боку Іспанії в організованій злочинності і відмиванні грошей Фірташ категорично заперечує.

Під вартою Фірташа можуть тримати в протягом 48 годин, після чого має бути прийняте рішення або про продовження арешту або про зміну запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-