Захист Фірташа оскаржить рішення щодо його екстрадиції

Захист Фірташа оскаржить рішення щодо його екстрадиції

Укрінформ
Захист Дмитра Фірташа має намір оскаржити у Верховному суді Австрії та Європейському суді з прав людини рішення Вищого земельного суду Відня, який вчора, 21 лютого схвалив екстрадицію підприємця до США.

Про це заявив віденський адвокат Фірташа, екс-міністр юстиції Австрії Дітер Бемдорфер, передає агентство "ТАСС".

"Сьогоднішнє рішення Вищого земельного суду Відня щодо скасування рішення суду першої інстанції стало несподіваним. Ми приймемо всі необхідні заходи і будемо боротися з цим рішенням як у вищому суді в Австрії (Верховному суді), так і в Європі в Європейському суді з прав людини", - процитувало агентство заяву адвоката.

Повідомляється, що адвокат підтвердив, що Фірташ був затриманий відразу ж після судового слухання на підставі європейського ордера на арешт іспанської сторони.

"Арешт не був здійснений ухвалою Вищого земельного суду. Ми не коментуємо збіг арешту за часом, а також передбачувані підозри, викладені в ордері, які в даний час нам повністю невідомі. Фірташ категорично заперечує всі звинувачення і підтверджує свою думку, що все це пов'язано з його політичним переслідуванням в США", - заявив Бемдорфер.

Як повідомлялося, український бізнесмен був затриманий у Відні 21 лютого відразу після того, як покинув зал суду, який прийняв рішення про його екстрадицію в США.

Як заявила прес-секретар відомства, технічно затримання не пов'язане з рішенням австрійського суду і здійснюється на підставі європейського ордера, виданого Іспанією, де його звинувачують у відмиванні грошей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-