Канада робить для НАТО достатньо без збільшення витрат на оборону – Трюдо

Канада робить для НАТО достатньо без збільшення витрат на оборону – Трюдо

Укрінформ
Внесок Канади у обороноздатність НАТО достатній, незважаючи на фінансування оборонного сектору держави на рівні 1% від ВВП.

Таку думку висловив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо подивитися на держави, які щось роблять – надають особовий склад, беруть участь в операціях, виконують для Альянсу важку роботу – Канада та Німеччина завжди були серед найсильніших членів НАТО», - сказав Трюдо.

За його словами, фінансування оборони є важливим, однак «усі згодні, що є багато шляхів оцінки внеску до НАТО». «Ми раді, що розпочинаємо масштабні закупівлі для канадської армії, чи йдеться про бойові літаки, чи нову стратегію суднобудування. Ми також продовжуємо працювати із нашими партнерами по Альянсу, аби бути максимально ефективними», - наголосив прем'єр.

Він додав, що пишається рішенням Канади очолити бойову групу у Латвії, надіславши до Прибалтики близько півтисячі військових разом із технікою.

Нагадаємо: під час саміту НАТО в Уельсі члени Альянсу погодилися виділяти щорічно мінімум 2% від ВВП на оборону, однак наразі лише кілька держав досягли цього показника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-