РФ хотіла дискредитувати солдатів Бундесверу в Литві

РФ хотіла дискредитувати солдатів Бундесверу в Литві "фейковими" новинами - ЗМІ

Укрінформ
Солдати Бундесверу в Литві стали об'єктами інформаційної атаки з використанням "фейкових" новин, мета якої - дискредитація військових.

Цю інформацію підтвердив речник міністерства оборони ФРН, повідомляє DW з посиланням на німецькі ЗМІ.

Представник Міноборони Німеччини розповів німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung, що голова парламенту Литви Вікторас Пранцкетіс 14 лютого отримав на електронну адресу анонімного листа, в якому німецькі солдати обвинувачувались у згвалтуванні неповнолітньої дівчини, яке нібито сталось 9 лютого у литовську місті Йонава.

Про цей факт були сповіщені Міністерство оборони, Міністерство внутрішніх справ і поліція Литви, а також керівництво контингенту Бундесверу, який дислокований у Литві у складі батальйону НАТО в цій країні.

Проте литовська поліція провела розслідування і з'ясувала, що насправді не було ні жертви, ні свідків, ні учасників так званого "згвалтування", зазначає видання.

Німецький Der Spiegel у цьому зв'язку навів думку одного з дипломатів НАТО, що за цією провокацією стоїть Росія, оскільки Москва виступає проти розміщення батальйону НАТО у Литві за участю тисячі військовослужбовців, командування над яким здійснює Німеччина. До складу цього батальйону входять 450 солдатів Бундесверу.

Фото: Bundeswehr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-