Brexit буде коштувати Німеччині мільярд - єврокомісар

Brexit буде коштувати Німеччині мільярд - єврокомісар

Укрінформ
Вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit) може коштувати ФРН близько одного мільярда євро.

Таку думку висловив єврокомісар з цифрової економіки і суспільства Гюнтер Еттінгер в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag.

За його словами, збільшення внесків Берліна в єдиний європейський бюджет - це тільки один з вірогідних сценаріїв. Щоправда, за його словами, це може бути прийнятним з урахуванням переваг, що надаються внутрішнім ринком і загальними стандартами для європейської та німецької економік.

З фінансового погляду, при Brexit існують ще два радикальних варіанти, вважає політик. "Якщо бюджет (Євросоюзу. - Ред.) залишиться колишнім, то іншим країнам доведеться прийти на допомогу. Якщо ми скоротимо бюджет на суму, рівну внескам Великобританії, то не доведеться", - вважає Еттінгер.

При цьому, всупереч непередбачуваності наслідків Brexit і позиції нового президента США Дональда Трампа, Еттінгер налаштований оптимістично щодо майбутнього ЄС. Єврокомісар упевнений, що майбутні вибори в деяких європейських країнах не посилять позиції правих популістів. "У Нідерландах виграють проєвропейські партії, у Франції пані Ле Пен не набере більше 30 відсотків і найпізніше у другому турі програє широкому альянсу французьких демократів. І в Німеччині наступний уряд буде проєвропейським - з Ангелою Меркель на посаді канцлера", - передбачає Еттінгер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-