КНДР здійснила запуск балістичної ракети - ЗМІ

КНДР здійснила запуск балістичної ракети - ЗМІ

Укрінформ
Північна Корея здійснила запуск балістичної ракети з району східного узбережжя країни в напрямку моря.

Про це повідомило в суботу інформаційне агентство Reuters.

"Ракета була запущена близько 8-ї ранку (за місцевим часом) та пролетіла приблизно 500 км", - йдеться в повідомленні із посиланням на Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

При цьому зауважується, що в Сеулі розцінили запуск як "демонстрацію сили у відповідь на жорстку позицію нової адміністрації США проти КНДР".

Тим часом, у Сеулі зауважили, що проводять разом з Вашингтоном аналіз наявної інформації щодо ракетного пуску. Південнокорейське інформаційне агентство Yonhap повідомило, що в РК встановлюють, чи могло це бути чергове випробування балістичної ракети середньої дальності "Мусудан", яка має проектну дальність польоту до 3 тис. кілометрів.

Збройні сили США також заявили, що зафіксували випробувальний пуск ракети в північній Кореї, втім, чи це була балістична ракета, наразі встановлюється.

У Місії України при ООН, яка зараз головує в Раді Безпеки, кореспондентові Укрінформу поки не підтвердили скликання засідання з цього приводу. Однак зауважили, що це не виключено в неділю.

Для того, щоб зібрати Радбез, необхідно встановити, чи дійсно це був запуск балістичної ракети КНДР, що порушує заборону відповідних резолюцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-