У Росії хочуть прив'язати День патріотизму до річниці контрсанкцій

У Росії хочуть прив'язати День патріотизму до річниці контрсанкцій

Укрінформ
Міністерство культури Росії підтримало ініціативу заснувати в Росії День патріотизму і відзначати його 6 серпня - в річницю запровадження продуктового ембарго у відповідь на санкції Заходу.

Про це йдеться у відповіді першого заступника міністра культури РФ Володимира Аристархова на запит голови комітету Держдуми з оборони Володимира Шаманова, копія якого є в розпорядженні ТАСС.

"На думку Мінкультури Росії, ця законодавча ініціатива заслуговує на увагу. В той же час зазначене питання доцільно розглядати з урахуванням широкого громадського обговорення і проведення історико-хронологічної експертизи з боку Російської академії наук", - заявив Аристархов.

У Міністерстві культури також нагадали про необхідність фінансово-економічного обгрунтування, оскільки святкування Дня патріотизму вимагає виділення бюджетних коштів.

Прес-секретар Владимира Путіна Дмитро Пєсков на запитання, як він ставиться до цієї ідеї, заявив, що в Кремлі "немають жодного відношення" до пропозиції Міністерства культури, і висловив сумніви, що така пропозиція дійсно була зроблена.

Раніше з ініціативою встановити нову пам'ятну дату звернувся до керівництва Держдуми президент Асоціації підприємців з розвитку бізнес-патріотизму "Аванті" Рахман Янсуков, який також відомий пропозицією про зйомки нової серії "Бондіани" в Криму. У зверненні до Держдуми він зазначав, що встановлення такої дати "в день ухвалення указу президента Росії дасть змогу увічнити той прояв єдності всередині країни, що дало можливість відповісти внутрішнім зростанням на зовнішній тиск".

Як повідомлялося, 6 серпня 2014 року президент Росії Володимир Путін підписав указ про заборону ввезення в країну продуктів із США, країн Європейського Союзу, Канади, Австралії і Норвегії. Таким чином Москва відповіла на санкції, введені щодо неї після анексії Криму і втручання Росії у конфлікт на сході України. Пізніше в указ було внесено ще кілька країн. З липня 2015 року виявлені в Росії санкційні товари почали знищувати. За даними Россільгоспнагляду, на кінець січня 2017 року знищено майже 9 тисяч тонн овочів і фруктів, а також більш як 300 тонн м'яса, молока і сирів.

Карикатура: Сергій Йолкін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-