Російський суд дав Навальному п'ять років умовно

Російський суд дав Навальному п'ять років умовно

Оновлено
Укрінформ
Суд визнав російського опозиціонера Олексія Навального винним у розкраданні майна підприємства "Кіровліс" і призначив йому покарання у вигляді п'яти років умовно.

Засідання транслювалося в YouTube на каналі штабу Навальний-2018.

Суддя Ленінського районного суду Кірова Росії Олексій Втюрін засудив Навального до п'яти років умовно у справі "Кіровлісу", інший підсудний, Петро Офіцеров, отримав чотири роки умовно. Кожному підсудному також призначено штраф у 500 тисяч рублів.

Справу про розкрадання на підприємстві "Кіровліс" було розглянуто повторно, оскільки Європейський суд з прав людини встановив, що на першому процесі Навального та Офіцерова визнали винними в діях, що не відрізняються від звичайного ведення бізнесу.

Навального та Офіцерова вдруге визнали винними в тому, що вони змусили керівництво "Кіровлісу" продати їм товар за заниженою ціною, а потім перепродали його з прибутком. Суд постановив, що підприємству було завдано збитків в особливо великому розмірі - 16 мільйонів рублів. На першому суді Навального засудили до п'яти років умовно, Офіцерова - до чотирьох років (обвинувачення просило реальний строк).

Обвинувальний вирок не дозволить Олексію Навальному брати участь у президентських виборах у 2018 році. Таке право у нього з'явилося після скасування першого вироку у справі "Кіровлісу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-