Додон хоче тристоронні економічні переговори з ЄС і Росією

Додон хоче тристоронні економічні переговори з ЄС і Росією

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон виступив з ініціативою про проведення переговорів у тристоронньому форматі - також за участю Євросоюзу і Росії - з питань торговельно-економічних відносин.

Про це він заявив під час зустрічі у Брюсселі з головою Європейської ради Дональдом Туском, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Для Молдови особливе значення має відновлення економічних відносин з Росією. У зв'язку з цим я запропонував голові Європейської ради провести переговори в тристоронньому форматі - за участю ЄС, Молдови і Російської Федерації - з питань торговельно-економічної взаємодії", - відзначив Додон.

Президент подякував керівництву Євросоюзу за надану Молдові фінансову допомогу, наголосивши при цьому, що життя пересічних громадян країни від цього не стало кращим.

 Особливу увагу молдавський лідер звернув на те, що за два роки імплементації Угоди про асоціацію з ЄС соціально-економічна ситуація в країні не то що не поліпшилася, а навпаки - погіршилася.

 Додон висловився також за продовження діалогу з Євросоюзом в інтересах громадян Республіки Молдова, запросивши європейських експертів взяти участь у розслідуванні гучної справи про розкрадання більш як мільярда доларів з банківської системи країни.

 Під час офіційного візиту до Брюсселя Додон зустрівся також з Верховним представником Євросоюзу у закордонних справах і політики безпеки Федерікою Могерині, головою Європарламенту Антоніо Таяні, іншими високопоставленими особами ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-