Додон пропонує повернути зубра на прапор Молдови

Додон пропонує повернути зубра на прапор Молдови

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон виступив з ініціативою про запровадження в країні ще одного офіційного свята – Дня державності, а також про затвердження нового, історичного, прапора держави, на якому на червоному полотнищі зображено голову зубра.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу.

"Державність Молдови має багатовікову історію. Перші історичні відомості про нашу державу датують 1359 роком. А 2 лютого 1365 року Молдову було офіційно визнано як державу. Хочу запропонувати громадянському суспільству, академічній спільноті вивчити можливість включити день 2 лютого до переліку державних свят. Про найменування цього свята можна подумати разом. Один із варіантів, який ми пропонуємо – День державності Молдови", - заявив Додон.

Глава Молдови пропонує відзначати цього дня видатних людей країни Орденом Богдана Засновника (Богдан – перший, згідно з історичними даними, господар Молдови).

Друга пропозиція, за словами президента, стосується історичного прапора Молдови, який він також пропонує затвердити в якості офіційного – прапор із зображенням голови зубра на червоному полотнищі.

В уряді і парламенті, як і в громадянському суспільстві, цю ініціативу президента поки ніяк не прокоментували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-