"Круїз" авіаносця до Сирії обійшовся росіянам у $170 мільйонів

Укрінформ
Похід російського авіаносного крейсера "Адмірал Кузнецов" і очолюваної ним групи кораблів у зону операції повітряно-космічних сил РФ у Сирії обійшовся бюджету Росії в суму не менш як 7,5 мільярда рублів.

Про це повідомляє РБК.

«Використання у військовій операції в Сирії корабельної групи на чолі з важким авіаносним крейсером «Адмірал флоту Радянського Союзу Кузнецов» обійшлося бюджету (Росії. - Ред.) в суму від 7,5 млрд ($126,7 млн) до 10 млрд руб ($168,9 млн)», - йдеться в повідомленні

Ймовірні витрати на проведення операції підраховані виходячи з експортних цін на літаки, паливо, а також вартості утримання екіпажів і техніки, яку назвали військові експерти. Головні витрати пов'язані з втратою двох палубних винищувачів МіГ-29 і Су-33, – які розбилися при заході на посадку. На їх заміну може тривати до шести з половиною мільярдів рублів.

Автори матеріалу наголошують, що реальні витрати на похід могли бути набагато більші, бо російське військове відомство не публікувало дані про використання підводного флоту і озброєння групи кораблів.

За підрахунками РБК, перший рік операції ВКЗ Росії в Сирії в цілому обійшовся майже в 60 млрд рублів ($1,014 млрд).

Похід авіаносної групи в Середземне море почався торік у жовтні, а на початку січня 2017 року було оголошено, що кораблі повертаються в російські порти. В Міноборони РФ повідомили, що за час їх участі в операції морська авіація здійснила 420 вильотів. Тихохідне плавання (для економії палива, оскільки по дорозі всі відмовили у дозаправці) «Адмірала , що  пускає чорний дим, викликало безліч насмішок у світовій пресі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-