У Німеччині нагадали США про санкції проти РФ — там не заперечують

У Німеччині нагадали США про санкції проти РФ — там не заперечують

Укрінформ
У ході перших переговорів нових міністрів закордонних справ ФРН і США у Вашингтоні 2 лютого було констатовано багато спільного, але також і певну різницю підходів щодо ряду питань, у тому числі щодо українського.

Про це розповів глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель після переговорів з держсекретарем Рексом Тіллерсоном, передає кореспондент Укрінформу із посиланням на інформацію німецького міністерства.

«Я дуже радий, що у нас було спільне розуміння з широкого спектру питань», - сказав Габріель.

Він визнав разом з тим наявність також «певних розбіжностей в поглядах з питань міграції, розвитку процесів в ЄС, конфлікту в Україні і відносин з Росією», які, втім, не стали визначальними в ході бесіди.

Габріель заявив, що відміна або пом'якшення санкцій проти Росії можлива лише за умови прогресу в імплементації Мінських угод, у відповідь на що, за його словами, «ніхто нічого не сказав проти».

Крім того, Габріель твердо висловився за те, щоб робота в Нормандському форматі проходила «в дуже тісному узгодженні» з США. За його оцінкою, американська сторона також «вважає це правильним».

«Ми заклали хорошу основу для подальших переговорів», - резюмував Габріель, додавши, що візит був дуже своєчасний.

Примітно, що Габріель став першим главою МЗС, з яким зустрівся затверджений на посаду держсекретаря лише минулої середи Тіллерсон. Сам Тіллерсон приїде до Німеччини вже цього місяця, до Бонна, для участі в зустрічі міністрів закордонних справ G20.

У лютому передбачається ще один візит високопоставленого чиновника нової американської адміністрації у ФРН. Віце-президент Майк Пенс візьме участь у Мюнхенській конференції з безпеки 17-19 лютого. Він підтвердив це під час зустрічі з Габріелем у Вашингтоні.

У п'ятницю Зігмар Габріель перебуватиме в Нью-Йорку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-