Меркель і Олланд назвали популізм і екстремізм головними загрозами для ЄС

Меркель і Олланд назвали популізм і екстремізм головними загрозами для ЄС

Укрінформ
Німеччина і Франція несуть особливу відповідальність за долю Європейського проекту і повинні протидіяти популізму та екстремізму, які небезпечні для співдружності.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд перед початком двосторонніх переговорів у п'ятницю в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Нам потрібна внутрішня єдність. Але кожен член повинен пам'ятати, що має обов'язки і відповідальність", - нагадала Меркель.

Олланд вважає важливим роз'яснити народу небезпеку популізму.

"Я переконаний, що Німеччина і Франція повинні відігравати особливу роль. Не тому, що хочемо щось нав'язувати нашим партнерам, вказувати, куди рухатися, ні, але у нас є історична відповідальність за те, що ми представляємо", - зазначив він.

Лідери висловили загальне переконання, що 27 країн ЄС тільки разом можуть протистояти викликам і зовнішнім, і внутрішнім. Але для цього треба, за словами канцлера, "загальне бачення ЄС" в умовах, коли глобальна ситуація драматично і швидко змінюється, тож необхідно шукати відповіді на виклики в  різних сферах.

У ході переговорів лідери Франції та Німеччини обговорюють, крім іншого, підготовку саміту ЄС 3 лютого на Мальті, а також святкування наприкінці березня в Римі 60-ї річниці підписання Римського Договору.

Після завершення зустрічі Меркель і Олланд відвідають місце теракту в Берліні 19 грудня на Брайтшайдплац.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-