У Росії скасували кримінальне покарання за побої в сім'ї

У Росії скасували кримінальне покарання за побої в сім'ї

Укрінформ
Держдума Росії в п'ятницю прийняла у третьому, остаточному, читанні законопроект про декриміналізацію побоїв у сім'ї. Документ підтримали 380 депутатів, проти виступили троє.

Про це повідомляє «Дождь».

Документ переводить побої відносно близьких родичів з розряду кримінальних злочинів в адміністративні правопорушення у випадках, коли такий проступок здійснено уперше. У разі повторного порушення винному загрожує кримінальна відповідальність.

В ході першого читання Держдума відхилила поправку, внесену депутатами від КПРФ Юрієм Синельщиковим і Тамарою Плетньовою. Вони пропонували залишити кримінальне покарання за нетяжкі побої відносно дітей, вагітних жінок і безпорадних громадян.

Голова Держдуми В'ячеслав Володін раніше висловився на підтримку законопроекту про декриміналізацію нетяжких побоїв у сім'ї.

Він пояснив, що результати соцопитувань свідчать про те, що більшість росіян підтримують декриміналізацію побоїв у сім'ї, які не тягнуть тяжких наслідків. «Коли ми говоримо про сім'ю, треба зробити все, щоб зміцнити сім'ю. Нам важливо, щоб не було втручання в сім'ю», - підкреслив Володін.

Раніше ВЦВГД опублікував результати опитування, згідно з яким п'ята частина росіян (19%) визнали допустимим застосування фізичної сили відносно близьких. Більше половини опитаних (59%) схвалили ідею декриміналізації побоїв для тих, хто скоїв такий злочин уперше. 33% респондентів виступили проти такої міри. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-