Дадін просить суд перевести його до колонії в Московській області

Дадін просить суд перевести його до колонії в Московській області

Укрінформ
Засуджений активіст Ільдар Дадін, етапований з Карелії до виправної установи на Алтаї, просить суд перевести його до однієї з колоній Московської області.

Про це повідомив Інтерфакс з посиланням на адвоката Миколу Зборошенко.

"Переведення Дадіна до колонії в Алтайському краї є порушенням його права на збереження сімейних зв'язків з дружиною, гарантованих Конвенцією про захист прав людини, тому ми просимо перевести його до однієї з колоній в Підмосков'ї, ближче до сім'ї", - пояснив захисник.

При цьому Дадін не відмовився від своєї скарги, в якій вимагає визнати незаконним його переведення до алтайської колонії. На думку активіста, рішення Федеральної служби виконання покарань перевести його з колонії в Карелії до виправної установи в Алтайському краї є порушенням Європейської конвенції про захист прав людини.

В четвер в Замоскворецькому суді Москви відбулися досудові слухання за скаргою Дадіна. Її розгляд по суті призначено на 3 лютого.

Як повідомляв Укрінформ, Ільдар Дадін першим в Росії був засуджений за статтею про "неодноразове порушення правил проведення публічних заходів". Суд засудив його до двох з половиною років позбавлення волі. На початку вересня Дадіна етапували до колонії в місті Сегежа в Карелії. 1 листопада він поскаржився на побиття і тортури співробітниками ФСВП, а в грудні його перевели до алтайської колонії. Раніше Дадін просив правозахисників сприяти його поверненню до карельської колонії, оскільки він вже привернув увагу до тортур в цій виправній установі і може особисто допомогти частині ув'язнених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-