Перші солдати бундесверу прибули до Литви

Перші солдати бундесверу прибули до Литви

Укрінформ
Перша група німецьких солдатів батальйону НАТО прибула до Литви в рамках плану із забезпечення безпеки східних кордонів альянсу проти загрози з боку Росії.

Про це інформує SPIEGEL.

«Перші солдати бундесверу в рамках в рамках розміщення батальйону НАТО перекинуті в Литву», - повідомляє ЗМІ.

Вони прибули в Вільнюс у другій половині для вівторка з майже добовим запізненням: транспортний літак Transall, який доставив їх, не зміг вилетіти в понеділок через погані погодні умови. Техніку, в числі якої танки, передбачається доставити в лютому.

Керує міжнародним батальном в Литві, який налічуватиме 1200 осіб, безпосередньо ФРН. Крім німецьких солдат там також будуть розміщені військовослужбовці з Бельгії, Нідерландів і Норвегії. У першій партії приїхали 17 німецьких військових (з 450) і 30 бельгійських. Завершити перекидання всього міжнародного батальйону планується до кінця травня.

Нагадаємо: НАТО посилює східний фланг для стримування Росії після її агресії в Україні. Як повідомляв Укрінформ, відповідне рішення про направлення в середньому по 1000 солдат в Польщу, Литву, Латвію і Естонію було затверджено на варшавському саміті альянсу влітку минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-