"Залізна" бригада в Польщі захищатиме свободу - американський генерал

Укрінформ
Розміщення американських військ в Польщі та інших країнах регіону є свідченням виконання Вашингтоном своїх зобов’язань щодо європейських союзників.

Про це в суботу на полігоні Жагань на заході РП під час офіційної церемонії зустрічі американських військ в Польщі заявив заступник командувача ЗС США в Європі генерал Тімоті Макгайр.

“Присутність американських солдат в Польщі є свідченням тривалості зобов’язань (США. – Ред.) щодо захисту Польщі та Північноатлантичного альянсу”, - заявив Макгайр.

Він зазначив, що військова дружба між США і Польщею є давньою. Він нагадав, як 238 років тому польський генерал Казімеж Пуласький прибув до США для захисту свободи Америки. “В дусі генерала Пуласького, залізна (бронетанкова. – Ред.) бригада зараз є тут, аби захищати свободу”, - констатував американський генерал.

У церемонії на полігоні Жагань взяли також участь глава польського уряду Беата Шидло та міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич. 

Як повідомлялося, в рамках першої ротації командування бронетанкової бригади США, а також підлеглі батальйони дислокуватимуться на військових об’єктах у населених пунктах Жагань, Свентошув, Сквежин і Болеславец. Загалом до складу бригадної бойової групи входитимуть 3,5 тис. військовослужбовців, понад 400 одиниць гусеничної та понад 900 одиниць колісної техніки, зокрема 87 танків, 18 самохідних гаубиць калібру 155 міліметрів, 400 автомобілів “Хамві” і 400 БМП “Бредлі”. Американські бригади перебуватимуть у Польщі, а також і в інших країнах регіону на ротаційній основі в рамках операції Atlantic Resolve ("Атлантичне рішення").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-