Прем'єр Польщі зустріла американські танки

Прем'єр Польщі зустріла американські танки

Укрінформ
Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло сьогодні у місті Жагань поблизу польсько-німецького кордону привітала військових США.

Про це повідомляє Польське Радіо.

«Присутність американських військ тут, у Польщі – це черговий крок реалізації стратегії, яку прийняв уряд партії Право і справедливість, – укріплення безпеки Польщі, укріплення безпеки нашого регіону. Цю стратегію ми реалізуємо в турботі за майбутнє нашої батьківщини і наших громадян», – заявила Шидло.

Глава польського уряду заявила, що прибуття військових з «найкращої і найсильнішої армії світу» – це важливий день для Польщі і для Європи.

Шидло додала, що метою польського уряду є будувати разом із союзниками оборонні стратегії, спрямовані на мирне укріплення безпеки.

Перші 250 американських солдатів прибули тиждень тому літаками до Вроцлава. Наступними днями до Польщі в’їжджали чергові групи – передусім до міста Жагань поблизу польсько-німецького кордону, де міститиметься командування важкої бригади.

Танки Abrams, бойові машини піхоти Bradley і гаубиці Paladin прибули в конвої два дні тому. Остаточно бронетанкова бригада нараховуватиме 3,5 тисячі солдатів. Крім Жаганя, військові дислокуватимуться в місцевостях Свєнтошув, Сквєжина і Болєславєц.

Як повідомлялося, контингент американців в рамках двосторонньої операції Atlantic Resolve складає 3500 осіб і військову техніку. Метою операції є підтримка партнерів по НАТО і в регіоні на фоні агресії Росії в Україні. 

Рішення розмістити ці війська США ухвалили ще 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-