Іспанія розмістить у Латвії 300 солдатів для зміцнення кордону з РФ

Іспанія розмістить у Латвії 300 солдатів для зміцнення кордону з РФ

Укрінформ
Іспанія надасть 300 солдатів для батальйону НАТО в Латвії, яким командує Канада. 

Про це повідомив міністр оборони Раймондс Бергманіс в ефірі латвійського радіо, інформує Delfi.

"В цілому бойова група на території Латвії становитиме 1100-1200 солдатів", - йдеться в повідомленні.

Окрім Іспанії в Латвію також направлять своїх солдатів Албанія, Італія, Польща і Словенія. Прибуття перших військовослужбовців на військову базу в Адажі очікується навесні 2017 року.

Як раніше заявляв Бергманіс, Рига має намір вкласти в розвиток інфраструктури Адажі, де знаходиться полігон Національних збройних сил Латвії, близько 7 мільйонів євро. Наприкінці січня в Оттаві відбудеться організаційна зустріч, де обговорюватимуться практичні деталі місії.

Також 7 січня до Польщі прибули перші 250 військовослужбовців із складу 3-ої бронетанкової бригадної бойової групи 4-ої піхотної дивізії США. На польській території буде дислокована основна частина бронетанкової бригади, яка зміцнить східний фланг НАТО у рамках операції Atlantic Resolve ("Атлантична рішучість").

На саміті в липні 2016 року країни, що входять до Північноатлантичного альянсу, вирішили розмістити приблизно по одній тисячі солдатів у Польщі, Латвії, Литві і Естонії з метою зміцнення східних кордонів НАТО. У Литві батальйоном командуватиме Німеччина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-