Маккейн і Грем сьогодні презентують новий проект санкцій проти Росії

Маккейн і Грем сьогодні презентують новий проект санкцій проти Росії

Укрінформ
Двоє запеклих критиків Дональда Трампа від Республіканської партії у вівторок презентують двопартійний законопроект щодо посилення санкцій проти Росії за її втручання в президентські вибори в листопаді.

Про це повідомляє впливове американське видання Politico

"Сенатори-республіканці Джон Маккейн і Ліндсі Грем планують презентувати цей законопроект у другій половині дня під час прес-конференції з сенатором-демократом Беном Кардіном, який вважається головним спонсором законопроекту, а також за участю ще сімох інших співавторів, у тому числі Марко Рубіо, Бена Сасса і Роба Портмана", - зазначається в повідомленні.

Проект закону має на меті "надіслати чіткий меседж, що ключові республіканці продовжують наполягати на покаранні Росії" через її агресивну поведінку, "незважаючи на бажання обраного президента поліпшити відносини з Кремлем, а також применшення з його боку наслідків втручання Росії у вибори". 

Документ отримав назву "Акт з протидії бойовим діям з боку Росії – 2017". Він з'явиться після того, як минулого тижня американське розвідувальне співтовариство оприлюднило розсекречену частину доповіді про втручання Росії у президентські вибори в США. 

Як очікується, нові санкції вводитимуть заборону на видачу віз та замороження активів "тих, хто підриває кібербезпеку державної або приватної інфраструктури і демократичних інститутів". Обмеження можуть також охопити угоди з російськими оборонним і розвідувальним секторами, "потенційно ускладнюючи для банків ведення бізнесу з російськими військовими і шпигунськими агентствами".

Крім того, законопроект закріплюватиме санкції адміністрації Обами проти Росії, введені у відповідь на втручання РФ у вибори та її спробу анексії Криму в 2014 році. Документ також заборонятиме будь-які дії, що мають на увазі визнання російського суверенітету над Кримом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-