Через заяви Трампа Токіо хоче прискорити підписання ЗВТ з Євросоюзом - ЗМІ

Через заяви Трампа Токіо хоче прискорити підписання ЗВТ з Євросоюзом - ЗМІ

Укрінформ
Японський уряд прем'єр-міністра Сіндзо Абе планує прискорити переговори з Євросоюзом з метою підписання угоди про вільну торгівлю із блоком вже у цьому році.

Про це повідомляє EurActiv з посиланням на японську телерадіокомпанію NHK.

"За даними джерел, Токіо планує укласти угоду якомога швидше до кінця 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що японський уряд наразі намагається прискорити переговори з Брюсселем щодо ЗВТ через занепокоєння стосовно заяв обраного президента США Дональда Трампа про вихід країни з угоди Транстихоокеанське партнерство (ТПП), на яку Японія покладає великі надії.

ЄС і Японія ведуть переговори щодо ЗВТ з 2013 року, однак на шляху до укладення угоди ще лишається багато перешкод.

Так, наприклад, уряд Абе хоче, щоб в ЄС скасували митні збори для японських виробників автомобілів, тоді як ЄС вимагає зниження тарифів на сільськогосподарську продукцію та напівфабрикати.

Раніше Трамп заявив, що у перший же день він планує повідомити про намір вийти з угоди про Транстихоокеанське партнерство, яка є, за словами Трампа, "потенційною катастрофою для США".

Як відомо, угоду про ТТП було підписано у лютому 2016 року 12 країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону (США, Канада, Австралія, Нова Зеландія, Сінгапур, Малайзія, Бруней, В'єтнам, Японія, Мексика, Чилі і Перу), мета якої - зниження тарифних бар'єрів та регулювання внутрішніх правил у таких сферах, як трудове право, екологія, інтелектуальна та ін. На думку експертів та політиків, без участі США ТТП втратить сенс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-