Новий Генсек ООН хоче зробити 2017 роком миру

Новий Генсек ООН хоче зробити 2017 роком миру

Укрінформ
Португалець Антоніу Гутерріш, який з 1 січня вступив на посаду Генерального секретаря ООН, висловив бажання зробити 2017 роком миру у світі. 

Про це він заявив у своєму першому посланні до міжнародної спільноти, повідомляє Радіо Свобода.

«Я закликаю вас в цей Новий рік разом зі мною дати спільну новорічну обітницю: давайте поставимо на перше місце питання досягнення миру. Нехай 2017 рік стане для всіх нас - простих громадян, урядів, керівників - роком боротьби за подолання наших розбіжностей. Давайте проявляти солідарність і співчуття в повсякденному житті і налагоджувати діалог на основі шанобливого ставлення один до одного, попри відмінності в політичних підходах», - заявив Гутерріш.

Він додав, що докладатиме зусиль, щоб вирішити проблеми людей, які стали заручниками воєн і конфліктів у таких країнах, як Сирія, Південний Судан, Ємен, Бурунді. «У цих війнах нема переможців, є тільки переможені», - сказав Генсек ООН.

Як відомо, Антоніу Гутерріш був прем'єр-міністром Португалії з 1995 до 2002 року, з 2005 до 2015-го обіймав посаду Верховного комісара ООН у справах біженців. Державним радником Португалії він став у квітні 2016 року. На посаді Генерального секретаря ООН Гутерріш перебуватиме до 31 грудня 2021 року. На цій посаді він змінив корейця Пан Гі Муна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-